Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Αποτελέσματα δημοσκόπησης..

Εξασφαλίσαμε τα ''νούμερα'' της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην πόλη μας που αφορούσε τις Δημοτικές Εκλογές 2014. Σας τα παρουσιάζουμε.

1. Βασίλης Γιαννακόπουλος 18.5%
2. Γιάννης Σταθόπουλος       17.5%
3. Βασίλης Ζορμπάς             15.0%
4. Ανδρέας Γκιζιώτης           10.0%
5. Μιχάλης Γαβράς                7.5%
6. Αλέξης Μουστόγιαννης     7.0%
7. Φώτης  Αλεξόπουλος         4.0%
8. Κώστας Κουβόπουλος       4.0%
9. Γιάννης Γουργούλης           3.0%
10. ΔΞ/ΔΑ                              13.0%

Το πρώτο που παρατηρούμε είναι ότι ο Γιαννακόπουλος ενώ ηττήθηκε στις τελευταίες εκλογές και παρότι βρίσκεται σε ρήξη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ προηγείται με χαμηλό ποσοστό βέβαια καθώς στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχουν μετρηθεί και οι Γαβράς,Γουργούλης που προέρχονται από τον ίδιο χώρο.
Ο Σταθόπουλος βρίσκεται στην 2η θέση απέχοντας μια μονάδα από τον Γιαννακόπουλο και φαίνεται ότι το 2014 θα έχει ίσως την μεγαλύτερη ευκαιρία να εκλεγέι Δήμαρχος από ότι είχε τις προηγούμενες τέσσερις φορές.
Ο νυν Δήμαρχος Ζορμπάς βρίσκεται στην τρίτη θέση με παρά πολύ χαμηλό ποσοστό κάτι που δείχνει ότι δεν εκτιμούν οι πολίτες το μέχρι τώρα έργο του  αλλά σίγουρα οφείλεται και στην διάσπαση την οποία έχει προκαλέσει έχοντας μείον δυο λιγότερους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι μάλιστα μετρήθηκαν με υψηλά ποσοστά στην δημοσκόπηση ( Μουστόγιαννης-Αλεξόπουλος).
Ο Γκιζιώτης σταθερός στα ποσοστά του και αποτυπώνεται  αυτό στους αριθμούς.
Ο Γαβράς έχει ακουστεί σαν αυτός που θα διαδεχθεί τον Γιαννακόπουλο και τον βλέπουμε στο 7.5% ένα πολύ καλό ποσοστό 2 χρόνια πριν τις εκλογές
Ο Μουστόγιαννης αν και πολύ νέος μετρήθηκε στο 7.0. Ένα ποσοστό αρκετά υψηλό καθώς όπως φαίνεται από την δημοσκόπηση εκτός από τη νεολαία προφανώς που έχει έρεισμα είναι συμπαθής σε όλες τις ηλικίες.
Ο Αλεξόπουλος με το 4.0% δείχνει και αυτός  ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και αυτό φαίνεται από την παρουσία του στα δημοτικά συμβούλια αλλά και την αρθογραφία του.
Κουβόπουλος-Γουργούλης έπονται στις δυο τελευταίες θέσεις αλλά νομίζουμε ότι αδικούνται. Ειδικά ο Κουβόπουλος με την παρουσία αλλά και την εμπειρία του έχοντας αναδείξει πολλά θέματα στην πόλη είναι αγαπητός και τον έχουμε για πιο ψηλά ποσοστά.
Ο Γουργούλης αναμένει τις εξελίξεις ώστε να δει αν μπορεί αν θα πρωταγωνιστήσει.

Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σας.

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστω αλλα δεν ειναι αρκετη η πληροφορηση.
    Ζήτησα σε προηγούμενο σχόλιο μου την ´ταυτοτητα' της δημοσκόπησης. Μαλιστα σε μερικές χώρες ειναι παράνομο να δημοσιοποιούνται ´ορφανες´ έρευνες για τους ευνοητους λόγους που δεν προστατεύουν τη Δημοκρατία μας. Εάν ψήφισαν 200-300 άνθρωποι, στατιστικά, το 10-20% δεν είναι ενα´ασφαλες´ δείγμα που να μπορεί να δώσει εστω και μια ιδέα που κινείται η κοινή γνώμη στη συγκεκριμένη στιγμή. ΕΑΝ το δείγμα ήταν 1000 άνθρωποι, τότε το θέμα αλλάζει.
    Μαρία Συννεφιά-Williamson

    ΑπάντησηΔιαγραφή