Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Επιτέλους η Πλατεία και πάλι ελευθερωμένη

Πολύ ντόρος έγινε όσον αφορά την εκμετάλευση της κεντρικής πλατείας της Αγίας Παρασκευής τις ημέρες των Χριστουγέννων από ιδιώτη. Μιλάμε φυσικά για το περίφημο παγοδρόμιο και το καρουζέλ. Τα σχόλια σε μεγάλο ποσοστό ήταν αρνητικά. Στο βωμό του χρήματος αφού ως γνωστόν ο Δήμος εισέπραξε ως "ενοίκιο" το ποσό των 6.500 ευρώ για την παραχώρηση της πλατείας.Θα σταθώ σε μερικά ζητήματα που σημάδεψαν την όλη ιστορία.


  1. Επιτήδιοι παρανόμως λειτουργούσαν μαγαζιά με διάφορα είδη και αναφέρομαι στα κιόσκια που βρισκόντουσαν πίσω από το παγοδρόμιο με αποτέλεσμα αυτό να είναι εις βάρος των τοπικών επιχειρηματιών.
  2. Η εκκλησία αυτές τις Άγιες μέρες λειτουργούσε υπό τους ήχους τραγουδιών από τα μεγάφωνα που είχαν στηθεί για λογαριασμό του παγοδρομίου.
  3. Για πρώτη φορά δεν γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας λόγω του ότι είχε κατειληφθεί από το παγοδρόμιο και το καρουζέλ.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε και άλλα πολλά όπως πχ την έλλειψη φάτνης όπως είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες χρονιές.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη. Ο κόσμος της εκκλησίας είναι απογοητευμένος και θα το θυμάται όπως και ο Αρχιμανδρίτης της εκκλησίας μας.
Σήμερα 15 Ιανουαρίου επιτέλους έχουμε και πάλι μια αξιοπρεπή Πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου