Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Γεγονότα και εντυπώσεις από το χθεσινό Δ.Σ.


Πλήρες ρεπορτάζ από την επεισοδιακή χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όλα ξεκίνησαν όταν την ώρα έναρξης του συμβουλίου εμφανίστηκαν στην αίθουσα πάνω από 50 δημότες μέλη της ανοιχτής συνέλευσης Αγίας Παρασκευής. Εκπρόσωπος τους πήρε τον λόγο και τόνισε την ύπαρξη 270 υπογραφών. Ο λόγος ήταν ο εξής. Οι πολίτες ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσει ο Δήμος ασφαλιστικά μέτρα σε όποιον πολίτη δεν πλήρωσε το χαράτσι αρνούμενος και του έκοψαν το ρεύμα. Και ενώ φάνηκε από την αρχή ότι όλοι είναι υπέρ αυτής της πρότασης, ξαφνικά υπήρξε ένταση. Ο Δήμαρχος δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα στην αρχή και πρότεινε να μπει τελευταίο ειρωνικά. Οι πολίτες όμως διαφώνησαν. Η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνει ψηφοφορία ώστε να μπει το θέμα ως εκτός ημερήσιας διάταξης. Εκεί άρχισαν τα όργανα. Ο Δήμαρχος ήταν κάθετος να μπει τελευταίο το θέμα. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπέρ της πρότασης πολιτών ψήφισαν: οι παρατάξεις Γιαννακόπουλου,Σταθόπουλου,Γκιζιώτη ,Κουβόπουλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μουστόγιαννης-Γουργούλης-Αλεξόπουλος αλλά και οι Μπράμη,Κωστόπουλος,Κωνσταντακόπουλος,Ησαίας, και δυο Λευκά (Πανουσοπούλου-Καψοκεφάλου) από την συμπολίτευση οι οποίοι δεν υπάκουσαν τη γραμμή Ζορμπά και διαφοροποιήθηκαν. Όλοι οι παραπάνω την ώρα της ψηφοφορίας καταχειροκροτήθηκαν από τους πολίτες σε αντίθεση με αυτούς που ψήφισαν αρνητικά, δηλαδή να μην συζητηθεί το θέμα (Αλεφαντής,Δάβαρη,Παναγόπουλος,Κωβαίος,Παπαδοπούλου, Τσιαμπάς,Σάρκουλας,Μουχτούρη,Παύλου,Βουτσινάς) αποδοκιμάστηκαν έντονα. 
Κάποια στιγμή κάποιοι Σύμβουλοι της συμπολίτευσης κατήγγειλαν ότι απειλούνται από τους πολίτες για να ψηφίσουν ναι, πράγμα που προκάλεσε γέλια από τους παρευρισκομένους. Εκείνη την ώρα ο Δήμαρχος προκάλεσε τους πολίτες πλησιάζοντας τους και λέγοντας να απειλήσουν αυτόν όποιοι τολμούν κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά. Στην συνέχεια είχαμε την απόσυρση θεμάτων της διοίκησης καθώς δεν είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία (αυτό έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια). 
Συμπεράσματα από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
1) Ο Δήμαρχος έχασε πάρα πολλές φορές τον έλεγχο εξαγριώνοντας τους δημότες.
2) Η συνοχή στην ομάδα της πλειοψηφίας είναι φανερό ότι δεν υπάρχει.
3) Η διαφοροποίηση Συμβούλων της Διοίκησης για πολλοστή φορά δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον Δήμαρχο.
4) Ο Κώστας Κουβόπουλος κέρδισε τις εντυπώσεις από τους Αρχηγούς της Αντιπολίτευσης και αυτό φάνηκε όταν δυο φορές καταχειροκροτήθηκε από τους δημότες.
5) Η παράταξη Γιαννακόπουλου ήταν για πρώτη φορά σκληρή απέναντι στην δημοτική αρχή θυμίζοντας για πρώτη φορά αξιωματική αντιπολίτευση.
6) Ο Γιάννης Σταθόπουλος δεν μπόρεσε να κλέψει την παράσταση ενώ είχε όλο το "χώρο" να το κάνει.
7) Η μια ψήφος που χρειαζόταν η διοίκηση χθες για να περάσει κάποια θέματα δεν ήρθε από τον ανεξάρτητο Αλέξανδρο Μουστόγιαννη (όπως περίμεναν κάποιοι) ο οποίος πληρώνει με το ίδιο νόμισμα τη διοίκηση. Με τη στάση του δείχνει ότι οι φήμες περί επιστροφής του στην παράταξη Ζορμπά παραμένουν φήμες.
8) Τα παραπάνω ισχύουν και για τον επίσης ανεξάρτητο Φώτη Αλεξόπουλο.


Τα συμπεράσματα δικά σας.


Το Κοράκι της Αγίας Παρασκευής είναι δίπλα στους δημότες με άμεση ενημέρωση και πάντα την αλήθεια.
Θα συνεχίσουμε να σας  πληροφορούμε με άμεσα ρεπορτάζ θέλοντας να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη σας στο blog μας την οποία έχετε δείξει από την 1η μέρα.

2 σχόλια:

  1. Γραφείο Τύπου Φώτη Αλεξόπουλου
    Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου
    Αγίας Παρασκευής

    Προς koraki blog

    ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

    Σε δημοσίευση άρθρου σας με θέμα συμπεράσματα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25/1/2012 έχετε προς το τέλος και με αριθμό 8 τα παραπάνω ισχύουν και για τον επίσης Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Φώτη Αλεξόπουλο..
    Επισημαίνουμε λοιπόν ώστε να καταλάβουν και οι αναγνώστες του blog σας ότι :
    1)O K.Αλεξόπουλος δεν έχασε την Ψυχραιμία του και δεν εξαγρίωσε Δημότες.
    2)Δεν έχω καμία πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο
    3)Διαφοροποίηση στην ψηφοφορία δεν έγινε για το πρόσωπο μου.
    4)Δεν κέρδισα καμία εντύπωση απλά έκανα το καθήκον μου προς τους πολίτες και το δίκαιο αίτημα τους.
    5)Είμαι ,και θα είμαι σκληρός προς την Διοίκηση μέχρι το τέλος της θητείας μου ,άλλωστε ποτέ δεν υπήρξα ελαστικός, αντίθετα από την πρώτη μέρα το απέδειξα φεύγοντας από την παράταξη Ζορμπά.
    6)Δεν πάω στα Δημοτικά Συμβούλια να Κλέψω Παραστάσεις αν και έχω πολύ «χώρο» να το κάνω..
    7)Φήμες κυκλοφορούν και όλες με το πέρασμα του χρόνου αποδεικνύονται αν είναι αλήθειες...Ποτέ δεν Ψήφισα θέμα που εισηγείτο η διοίκηση ,αν δεν το θεωρούσα σωστό ότι έπρεπε να το ψηφίσω ..Τέλος δεν πληρώνω κανέναν με πολιτικά νομίσματα και αγωγές ,απλά είμαι λάτρης του Πολιτικού Λόγου. ..
    8)Τα παραπάνω Ισχύουν Επίσης για τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Φώτη Αλεξόπουλο.

    Καλή Χρονιά και Καλή Επιτυχία στο Έργο σας.
    Μετά Τιμής
    Φώτης Αλεξόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας και πάλι!Εξ όσων κατάλαβα, η πληροφόρησή σας ήταν "on line".Επειδή ήμουν παρών και ξέρω τί ακριβώς συνέβη, θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις (σύμφωνα με αυτά που γράφετε):
    1. Λέτε ότι ο Δήμαρχος πρότεινε να συζητηθεί το θέμα τελευταίο. Και ότι καταψήφισαν την πρότασή του και μέλη της Παρατάξεώς του, μαζί με σύσσωμη την Αντιπολίτευση. Τότε πώς συνέβη το θέμα να συζητηθεί πράγματι τελευταίο (το οποίο ή το αποκρύψατε ή σας το απέκρυψε ο ανταποκριτής σας), ΣΥΜΦΩΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ? Κάπου κάνετε λάθος. Έτσι όπως το γράφετε είναι τουλάχιστον οξύμωρο...
    2.Θεωρείτε τις απειλές αστείες? Άκουσα προσωπικώς πολίτη (ένα μειράκιο 17-18 ετών), να απευθύνεται σε Σύμβουλο λέγοντάς του ότι δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του. Όπως και άλλους να εκστομίζουν φράσεις, που και να τις σκεφθώ και μόνον μου είναι δύσκολο. Και όσοι από τους Συμβούλους της Συμπολιτεύσεως και της Αντιπολιτεύσεως θεωρούν ότι ψηφοθηρούν αποδεχόμενοι ή υποκύπτοντες (για μικροπολιτικούς σκοπούς) στις άγριες διαθέσεις όχλαγωγούντων, ας θυμούνται ότι "όποιος σπέρνει κεραυνούς, θερίζει θύελλες". Νομοτελειακά, αργά ή γρήγορα, θα έλθει και η δική τους σειρά...Αυτό δεν συμβαίνει άλλωστε σήμερα και στην Κεντρική πολιτική σκηνή?
    3.Αναφέρετε ότι απεσύρθησαν θέματα της Διοικήσεως καθώς δεν είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία κάτι που, όπως λέτε, είχε πάρα πολλά χρόνια να συμβεί. Ο ανυποψίαστος αναγνώστης σας αντιλαμβάνεται, σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα που γράφετε, ότι αυτό συνέβη γιατί καταψηφίστηκαν ΚΑΙ από Συμβούλους της Συμπολιτεύσεως. Η πραγματικότητα όμως (την οποία τεχνηέντως δεν αναφέρετε) είναι ότι δύο Σύμβουλοι απουσίαζαν ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. Κάτι που η Αντιπολίτευση εκμεταλλεύθηκε δεόντως.
    4. Τώρα για τα συμπεράσματά σας, τί να πω. Σύμφωνα με αυτά που γράφετε, αυτά θα βγήκαν. Άλλωστε είναι δημοκρατικότατο δικαίωμά σας να συμπεραίνετε ό,τι θέλετε. Θα σταθώ όμως σε δύο φράσεις σας: "κέρδισε τις εντυπώσεις" (για τον κ. Κουβόπουλο) και "δεν μπόρεσε να κλέψει την παράσταση" (για τον κ. Σταθόπουλο). Τί νομίζετε ότι πρέπει να είναι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου? Και το λειτούργημα του Δημοτικού Συμβούλου? Θέατρο και θεατρινισμός? Και απλά πρέπει να δίνονται παραστάσεις? Άσχετο αν μερικοί ΠΡΑΓΜΑΤΙ έτσι έχουν αντιληφθεί τον ρόλο τους και δίνουν συνεχώς παραστάσεις δημαγωγίας και λαϊκισμού (εκ του ασφαλούς βέβαια, αφού η άποψή τους και η ψήφος τους δεν έχουν κάποιο νόημα).
    Αυτά προς το παρόν και φυσικά αναμένω τις απαντήσεις σας στα ερωτήματα που έθεσα στο κείμενό σας για το κολυμβητήριο (θα σας το θυμίζω συχνά για να μην το ξεχνάτε)

    ΥΓ.
    1. Δεν είμαι απολογητής κανενός. Απλώς, όπως έχω προαναφέρει, θέλω ΕΓΚΥΡΗ ενημέρωση.
    2. Αφορά στον κ. Αλεξόπουλο και το σχόλιό του: Το καταλάβαμε, το καταλάβαμε κ. Αλεξόπουλε ότι δεν αφορούσαν σε εσάς αυτά που έγραφε ο συντάκτης του κειμένου! Και πάλι, αν φοβόσασταν ότι μπορεί να δημιουργηθεί παρεξήγηση, δεν χρειαζόταν ολόκληρη ανακοίνωση και μάλιστα από το Γραφείο Τύπου σας!Με μία εντολή ή παράκλησή σας θα μπορούσε να τροποποιηθεί το κείμενο...
    3. Φιλική πρόταση: Επειδή το μαύρο φόντο του Blog, μπορεί να παραπέμπει στο χρώμα του συμπαθούς πτηνού που έχετε ως σύμβολο μεν είναι κουραστικό στα μάτια δε, θα σας πρότεινα να το αλλάξετε. Ένα πρασινάκι με κόκκινα γράμματα ή ένα κιτρινάκι με μαύρα γράμματα ίσως? Το δεύτερο, τώρα που το σκέφτομαι, νομίζω ότι θα ταίριαζε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή