Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συγνώμη κύριε Δήμαρχε-του Μιχάλη Γαβρά Δημοτικού Συμβούλου




Αγία Παρασκευή 25-5-2012

Στην Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 23.5.2012, πληροφορηθήκαμε από την επιστολή της Ένωσης Γονέων που διάβασε ο πρόεδρος, πως ο δήμαρχος τον Μάρτιο του 2012 την είχε διαβεβαιώσει (της είχε υποσχεθεί) πως φέτος το πρόγραμμα ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης «θα είναι εντελΩς δωρεΑν για όλους τους γονείς, αναφέροντας ότι ήδη έχει τους πόρους για να το καλύψει (κόστος προγράμματος 100.000€)».
Σε ερώτησή μου τι έχει να απαντήσει επί αυτού, ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους ανάμεσα σε άλλα εξ ίσου εκπληκτικά είπε: «...σας καλώ να πάτε να δείτε το υπόγειο του 2ου Δημοτικού Ιατρείου, να σας δώσω τα κλειδιά να πάτε να το δείτε όλοι σας το τι υπάρχει εκεί μέσα και να έλθει ο Γαβράς να μας πει τι τα χρειαζότανε, που τα προμηθευότανε και τα ξανά προμηθευότανε, να δούμε τι τα ήθελε όλα αυτά και είναι εκεί μέσα παρατημένα;» ενώ σε άλλο σημείο διεκτραγώδησε την οικονομική κατάσταση του δήμου λέγοντας πως «...με Γαβράδες και με Γιαννακόπουλους κ.λ.π. που διαχειρίστηκαν τα χρήματα των δημοτών τόσα χρόνια και τους φτάσανε σ' αυτή τη κατάσταση...».
Με αυτά τα επιχειρήματα προσπάθησε να περιγράψει την οικονομική αδυναμία του δήμου και να δικαιολογήσει την υπαναχώρησή του από την υπόσχεση που είχε δώσει στην Ένωση Γονέων να λειτουργήσει ΔΩΡΕΑΝ το πρόγραμμα φέτος.
Αλήθεια αυτή την κατάσταση στο Δήμο δεν την γνώριζε τον Μάρτιο του 2012, και την διαπίστωσε δυο μήνες μετά τον Μάιο του 2012;
Για να σας απαλλάξω από τον κόπο να τρέχετε στο υπόγειο των Δημοτικών Ιατρείων σας επισυνάπτω τις φωτογραφίες που τράβηξα την επομένη 24.5.2012 και στις οποίες βλέπετε την σπατάλη των 700€ χαρτί φωτοτυπίας Α3 και των 500€ χαρτί φωτοτυπίας Α4.
Μετά από αυτή την αποκαλυπτική συνάμα και συντριπτική μαρτυρία των φωτογραφιών:
Αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη από τον Δήμαρχο που ως πρόεδρος των Δημ. Ιατρείων μέχρι το 2010, προχώρησα σε αυτή τη σπατάλη των 1.200€ και τον υποχρέωσα το 2012 να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε στην Ένωση Γονέων.
Επίσης αισθάνομαι την υποχρέωση και πάλι να ζητήσω συγνώμη από τον Δήμαρχο που εξ αιτίας αυτής της σπατάλης (1.200€), έπεσε έξω στους υπολογισμούς του πως «ήδη έχει τους πόρους (100.000€) για να το καλύψει».
Αγαπητοί συνδημότες
από όλους εσάς πραγματικά αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη που χρησιμοποιώ τη μέθοδο της διακωμώδησης για να απαντήσω στον απύθμενο λαϊκισμό του δήμαρχου.

Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος
www.gavrasmichael.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου